donderdag 18 juli 2013

Tips tegen muggen en wat te doen bij muggenbeten

wat kun je doen tegen muggenbeten

Met dit lekkere weer in de zomer hebben veel mensen er weer last van: muggen! Dat irritante gezoem midden in de nacht en als ze je geprikt hebben die vervelende muggenbeten die jeuken. Wat kun je doen tegen muggen? Wat te doen tegen de jeuk? Wil je ook tips tegen muggen en tips tegen muggenbeten? Lees dan snel verder!

Wat te doen tegen muggen?

Er zijn een aantal tips tegen muggen. Of het allemaal even effectief is weet ik niet, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Muggen houden niet tocht of wind, dus je kunt een ventilator op je slaapkamer zetten of een plafondventilator aanschaffen. Kijk wel uit dat je zelf niet direct de wind op je lichaam krijgt. Sommige mensen krijgen namelijk snel last van hun spieren of hun borst als de ventilator de hele nacht op op hun lichaam staat gericht.





Een klamboe is ook een goede anti muggen middel. Een muggennet hoeft niet zo duur te zijn en kun je makkelijk ergens online bestellen. Zorg er dan wel voor dat de gaatjes in de klamboe niet te groot zijn en dat de klamboe helemaal op de grond hangt. Ook een hor of gaas dat je voor je raam kunt hangen is handig om muggen buiten te houden. Je kunt zo in de zomer 's avonds je ramen openzetten tegen de warmte, maar je houdt wel lekker de muggen buiten. Een vliegenmepper of elektrische vliegenmepper naast je bed bewaren is misschien ook geen overbodige luxe. Al is het vaak wanneer je het licht aandoet, dat de mug in 1 keer gevlogen is. Totdat je het licht weer uit doet en een poging waagt om in slaap te vallen. Dan verschijnen ze weer in 1 keer spontaan!


Een klamboe bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com


Andere anti muggen tips

Er zijn ook nog andere natuurlijke anti muggen tips, waarvan ik niet weet hoe goed ze werken. Toch worden deze tips vaak genoemd door anderen. Aangezien je veel antimuggen producten kunt kopen waar een citroengeur in zit of die citroengeuren verspreiden zou je eens een paar schijfjes citroen op je slaapkamer kunnen leggen op de muggen te verjagen. Sommigen beweren ook dat de geur van een knoflook, ui, azijn of tijgerbalsem zou helpen tegen de muggen. Mijn ervaring is dat een open potje tijgerbalsem naast je bed wel helpt. Ook schijnt het te helpen als je noten of walnoten eet of gepeld naast je neer zou leggen. Tegenwoordig kun je ook armbandjes kopen waar bepaalde oliën in zitten die een geur verspreiden. Sommigen zweren erbij, maar ik vind deze anti muggen armbandjes niet echt helpen.

Wat is het beste anti muggen middel?

DEET is een middel dat effectief muggen weghoudt. DEET is een chemische stof dat in een spray of lotion zit. Muggen zouden niet van deze geur houden en op afstand blijven. Het schijnt wel dat muggen zich steeds minder laten afschikken door DEET, maar op dit moment is het toch het beste antimuggen middel dat er is. Middelen met 50% DEET werken ongeveer 8 uur en middelen met 30% DEET werken circa 6 uur. Pas wel op dat je DEET niet teveel gebruikt, want bij teveel gebruik kun je de kans op huidirritatie vergroten. Sinds niet zo lange tijd bestaan er ook middeltjes met PMD (paramenthanediol). Deze zijn nog niet zo bekend, maar PMD schijnt net zo goed te werken als DEET. Producten met DEET of PMD zijn te koop bij apotheken, drogisterijen, online warenhuizen, supermarkten etc.


DEET producten bestellen bij Bol.com?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt het product de volgende dag al in huis!

Koop bij bol.com


Wat te doen tegen muggenbeten? Wat kun je doen tegen de jeuk?

Ben je, ondanks de maatregelen hierboven, toch gestoken door een mug? Wat kun je dan het beste doen tegen de muggenbeten en de jeuk ervan? Wat mijn ouders vroeger bij ons deden, is een watje of doekje met azijn deppen en dit een paar minuten op je muggenbult drukken. Ikzelf vind dit niet echt goed helpen tegen de jeuk van een muggenbult. Een andere methode is een kruisje in het bultje krassen of duwen en er tandpasta of tijgerbalsem opsmeren. De mint zou de jeuk uit de muggenbult trekken. Ik moet eerlijk toegeven dat dit redelijk goed helpt. Je kunt de muggenbult ook koelen met een ijsklontje. Dit vermindert de jeuk maar tijdelijk. Zo zijn er ook verschillende smeerseltjes en crèmes te koop van diverse merken. Ik heb er een aantal geprobeerd en sommige helpen wel en sommige niet echt. Dat verschilt denk ik van persoon tot persoon.

Nu weet ik dat er zeker nog mensen zijn die andere tips tegen muggen en muggenbeten hebben. Heb jij nog een goede tip? Laat het ons dan weten door een berichtje hieronder te plaatsen!










Ben jij ook die te warme zomerdagen en zomernachten beu?
Vind dan hier tips tegen de warmte!

Heb jij ook zo'n last van de eiken processierups?
Vind hier meer informatie en handige tips over de processierups!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten